Selecteer een pagina

Een grote rugzak met spanning, zenuwen en stemmetjes die je onzeker maken.

De eerste dag naar de brugklas is een hele spannende dag. Wat gaat er allemaal gebeuren. Hoe zijn de leerkrachten. Welke klasgenoten zitten er in mijn klas. Hoe gaat dat met leswisselingen en wat voor vakken krijg ik allemaal.

Maar ook de stemmetjes in je hoofd:
* kan ik het wel
* ben ik wel goed genoeg
* vinden ze me wel aardig
* hoor ik er wel bij

De stemmetjes in je hoofd zijn allemaal niet helpende gedachtes en niet helpende gedachtes zorgen voor een onzeker en vervelend gevoel. Dat zorgt er weer voor dat je de stap naar de brugklas erg spannend vind.

Aan die niet helpende gedachtes kun je wat doen. Je kunt er helpende gedachtes van maken en die zorgen ervoor dat je minder onzeker bent en dus de stap naar de brugklas minder spannend vind.

Een aantal voorbeelden van die helpende gedachtes zijn:
* ik ga het gewoon proberen
* fouten maken mag
* ik ben goed zoals ik ben
* iedereen vindt het best spannend

Wanneer je de helpende gedachtes leest zie je dat deze veel positiever zijn.

De spanning en onzekerheid gaan niet weg door deze gedachtes en dat hoeft ook niet, maar het is wel minder spannend waardoor je je beter voelt en de stap naar de brugklas gaat nemen met een goed gevoel.

Vind je het lastig om die stemmetjes van de niet helpende gedachtes om te zetten naar helpende gedachtes?

Neem dan nu contact met me op en ik ga je helpen om met een rugzak vol helpende gedachtes en een goed gevoel aan de brugklas te beginnen.

Klik hier voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

×