Ik kan het me nog goed herinneren. Naar de brugklas gaan. Spanning voor iedereen. De een uitte dit wel en de ander niet. Maar ik weet zeker dat bij al mijn klasgenoten die spanning er was. Als hechte groep 8 zouden we uit elkaar gaan. Omdat er maar 2 middelbare scholen in mijn woonplaats waren ging ongeveer de helft mee naar de brugklas waar ik ook heen ging. Dus een deel van de klas bleef bij elkaar. Dit was een fijn idee en zorgde voor iets minder spanning. Zeker de eerste paar weken hadden we veel aan elkaar.

Wat ik nu veel zie en hoor om me heen is dat ouders en ook kinderen die spanning een beetje weg wimpelen. O, dat doen we even. Het is maar een overgang van school.

Er word niet echt voorbereid op wat komen gaat.

Ik vind dat je de overgang van een basisschol naar een middelbare school niet moet onderschatten.

De school is veel groter. De lessen zijn anders en ook de vakken lijken niet op dei van de basisschool.

Wanneer je dit onderschat is de kans groot dat je kind overweldigd word in de eerste week en dan juist enorm onzeker word, want wat gebeurt er allemaal.

Een goede voorbereiding en het serieus nemen van de overgang is denk ik heel belangrijk om de onzekerheid onder controle te krijgen.

Zeker als je kind gevoelig is voor veranderingen is een goede voorbereiding belangrijk in plaats van denken o, dat doen we even.

Doordat je kind weet waar het aan toe is en de onzekerheid te erkennen kan je thuis al bouwen aan meer zelfvertrouwen.

En wanneer je dat zelfvertrouwen meeneemt in je rugzak dan kun je zeggen dat doen we even.

In de gratis minitraining die ik gemaakt heb, geef ik je tips en oefeningen om het zelfvertrouwen van jouw aanstaande brugklasser een boost te geven.

De stap naar de brugklas is groter dan je denkt. Een boost aan zelfvertrouwen is altijd handig.

Klik hier voor meer informatie over de gratis minitraining en meld je vandaag nog aan.

×