Het meisje wat bij mij in de praktijk kwam, werd gepest op school en dit maakte haar erg onzeker. Dagelijks ging ze met pijn in haar buik naar school. Ze zag enorm op tegen de dag. Zou het vandaag goed gaan?

De ene dag is het pesten erger dan de andere dag. Wanneer haar moeder met de leerkracht heeft gepraat lijkt het wat beter te gaan. Of wanneer de pester niet op school is gaat het ook beter.

Maar ondanks dat het pesten nogal schommelt is de onzekerheid geen dag minder. Dat wordt eigenlijk alleen maar erger.

Haar moeder had al een paar keer gezegd dat weerbaarheidstraining goed zou zijn. Dat ze dan leert voor zichzelf op te komen en minder onzeker overkomt.

Maar dan was het pesten weer minder en wilde ze toch geen hulp.

Na een half jaar twijfelen of ze wel of geen hulp gingen zoeken besloten mijn client en haar moeder toch hulp te zoeken.

Door het pesten werd mijn client heel onzeker en dat werd steeds erger. Dat het pesten de ene dag erger was dan de andere dag maakte niet veel uit voor de onzekerheid.

Die onzekerheid groeide. Waarom wordt ik gepest, wat vinden ze van mij, hoe komt het dat ik er niet bij hoor en gaat dit ooit over?

Al die negatieve gedachtes zorgde ervoor dat ze zich steeds minder fijn voelde. Dat ze steeds meer aan zichzelf ging twijfelen. Deed ze iets fout.

Doordat ze zo twijfelde over het zoeken naar hulp werd de onzekerheid erger. Wilde ze uiteindelijk niet meer naar school, had ze geen vriendinnen en werden de schoolprestaties ook niet beter.

Als ze eerder hulp hadden gezocht was het niet zover gekomen

Dan had ze eerder kunnen bouwen aan meer zelfvertrouwen.

Dan had ze eerder voor zichzelf op durven komen en was het pesten een heel stuk minder geweest. Dan had ze geen uren voor de spiegel gestaan om te kijken of ze er wel goed genoeg uit zag. Dan was ze trots geweest op wie ze was.

Hulp vragen is niet makkelijk en voor veel ouders een enorme stap. En dat snap ik heel goed. Je wilt als ouder je kind gelukkig zien en zelf helpen waar je kunt. En soms is dat dan juist hulp vragen aan iemand anders. Zodat jullie verder kunnen en niet in rondjes blijven lopen en het probleem alleen maar groter wordt.

Heb jij het gevoel dat jij en je gezin of kind nu in rondjes lopen en wil je je kind helpen door hulp in te schakelen?

Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk even met je mee wat er speelt. Je zult zien dat alleen al je verhaal delen enorm oplucht. En ik kan je gegarandeerd direct een paar tips geven die je verder helpen. Ook als je niet met me in zee gaat.

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

×