Ik ben moeder van 2 jongens. En nu gaat het heel goed met beide kids op school maar dat is ook wel anders geweest.

Vooral mijn oudste zoon heeft een verleden met pesten. Op de basisschool begon dat en op de middelbare school ging dat gewoon door.

Hij kwam bijna dagelijks boos en gefrustreerd uit school.
Bijna dagelijks hoorde ik “ik voel met niet zo lekker, ik wil niet naar school”
Hoe vaak waren wij als gezin de dupe van het pesten. Want de frustraties reageerde hij af op ons.

Ik voelde me machteloos en wist niet hoe ik helpen kon.

Dagelijks voelde ik me als moeder hulpeloos.
Niet gehoord worden op school.
Niet weten hoe je je eigen kind moet helpen tegen het pesten.
Je kind ongelukkig zien. Merken dat hij steeds onzekerder wordt en zich steeds weer afvraagt wat hij fout doet omdat hij gepest wordt.

Ik voelde me soms zo gefrustreerd. Alles wat we probeerde om hem te helpen hielp niet. Ik vroeg me ook regelmatig af of ik wel een goede moeder was. Want ik kon mijn eigen kind niet helpen. En dat doet pijn.

Hulp vragen voelde dubbel. Ik wilde mijn eigen kind helpen. Maar uiteindelijk met de juiste hulp heeft hij enorme stappen gemaakt en groeide zijn zelfvertrouwen. Hierdoor werd het pesten ook minder. En nu gaat hij met plezier naar school (voor zover dat kan bij een puber :-))

Hoe ik er nu over denk.

Ik vind dat kinderen die gepest worden niet moeten veranderen. Dat vind ik als moeder maar ook als coach. De oorzaak van het pesten moet worden aangepakt. Maar je kunt als ouder je kind wel helpen om steviger in zijn of haar schoenen te staan waardoor het voor zichzelf op durft te komen als het gepest wordt of als het heel onzeker is over zichzelf.

Daarom werk ik als coach ook niet aan het pesten maar aan het zelfvertrouwen. Jouw kind is goed zoals hij of zij is en hoeft niet zichzelf te veranderen omdat het gepest wordt.

Voor veel ouders is het vragen van hulp voor hun kind een grote stap. Ik stond voor diezelfde drempel, maar ik ben zo blij dat ik uiteindelijk over die drempel heen gestapt ben. Mijn zoon zat daardoor veel beter in zijn vel en als moeder voelde ik me ook een stuk beter.

Ik kan jou nu ook helpen om te bouwen aan het zelfvertrouwen van jouw zoon of dochter. Laten we een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek zodat we kunnen kijken hoe ik jou en je gezin kan helpen.

×

Powered by WhatsApp Chat

×