Jongerencoaching

Wat is jongerencoaching?

Een jongerencoach is er om jongeren te helpen op een positieve manier om te gaan met hevige emoties. Zodat ze weer in zichzelf gaan geloven, hoop voor de toekomst creƫren en rust en liefde binnen het gezin terug krijgen.

Voor wie is jongerencoaching?

Ik coach jongeren van 13 t/m 18 jaar die:

  • op school niet mee kunnen komen door faalangst of onzekerheid
  • niet goed weten hoe ze met hevige emoties om moeten gaan
  • vaak boos zijn en dit niet onder controle hebben
  • gepest worden
  • gescheiden ouders hebben
  • zich niet begrepen voelen door ouders of leerkrachten en een luisterend oor nodig hebben

 

Tijdens een 1 op 1 traject geef ik de jongere handvatten over het herkennen, benoemen, accepteren en uiten van emoties.
Dit doe ik door middel van speltherapie, creatieve verwerking van emoties, gesprekken en verschillende werkvormen waarvan ik per situatie bekijk wat passend is.

We leren welke emoties er zijn, waar je emoties kunt voelen in je lichaam, wat je kunt doen als je heel boos, verdrietig of bang bent en we leren dat emoties er mogen zijn en hoe je ze gebruiken mag.

Aan het einde van een coachingstraject kan jullie kind zijn emoties op een positieve manier benoemen, herkennen, accepteren en uiten zodat er weer rust en ontspanning ontstaat voor de jongere en in jullie gezin.

 

Mijn werkwijze

Ik maak graag een traject speciaal op maat voor jullie kind om tot een passende oplossing te komen.
Na een telefonische kennismaking plannen we een intakegesprek waarbij jullie als ouder en het kind aanwezig zijn. We bekijken samen het vooraf ingevulde intakeformulier en gaan samen doelen bepalen.

Vervolgens bied ik een op maakt gemaakt traject aan per mail.

De kosten hiervan bespreek ik graag persoonlijk met jullie tijdens een telefoongesprek. Deze zijn afhankelijk van de hulpvraag, duur en intensiteit van het traject.

Wanneer jullie akkoord gaan met dit voorstel kunnen we gelijk starten met de eerste sessie. 

Tijdens dit traject komt de jongere  bij mijn in de praktijk en gaan we tijdens de sessies aan de slag om de doelen te behalen.

Een sessie duurt 1 tot 1,5 uur. We plannen de sessies van te voren in voor het hele traject.

Halverwege het traject hebben we een tussenevaluatie en kijken we of we op de goede weg zitten of dat we de doelen eventueel wat kunnen bijstellen.

Ik ben altijd via mail of telefonisch bereikbaar om vragen te beantwoorden die niet kunnen wachten tot de volgende afspraak.

 

Neem vrijblijvend contact op