Mijn eigen onzekerheid heeft ervoor gezorgd dat ik nu kindercoach ben. 

Ik was 12 jaar. Klaar om van groep 8 naar de brugklas te gaan. Een hele spannende periode. De onzekerheid van al het nieuw maakte mij ook onzeker. Een nieuwe klas, een nieuw school, nieuwe leraren, en misschien wel nieuwe vrienden. Welke kinderen kwamen er bij me in de klas. En zou pesten daar ook doorgaan. Allemaal dingen waar ik mee bezig was.

In de zomervakantie voordat de brugklas begon besloten mijn ouders te gaan scheiden.

Ik was al onzeker en dat werd toen niet beter. Ik wist niet meer waar ik hoorde, was het mijn schuld, deed ik het wel goed genoeg allemaal. 

Na een jaar brugklas ging ik met mijn moeder en zusje verhuizen naar de andere kant van Nederland. Weer nieuwe situaties, spannende situaties en opnieuw beginnen. Nieuwe school, nieuwe klas, nieuwe vrienden. Zou het pesten hier dan stoppen. Zou ik nu een plek vinden waar ik mezelf kon zijn. Zou ik me nu niet meer onzeker hoeven voelen. 

Ja gelukkig, het pesten ging over, ik kreeg nieuwe vriendinnen en ik voelde me minder onzeker. Ik werd gewaardeerd om wie ik was en voelde me goed. Ik maakte mijn middelbare school af, ging mijn vervolgopleiding SPW doen waar ik ook mijn diploma voor haalde. 

Ik verhuisde naar het midden van Nederland, omdat ik daar inmiddels een vriend had en ik trok bij hem en zijn ouders in. Een grote stap maar ik kon dat aan. Dacht ik. Want al snel voelde ik me onzeker, had geen zin meer om uit bed te komen, wilde niet meer gaan werken, kreeg paniekaanvallen en raakte in een depressie. 

 

Alles van de afgelopen jaren kwam er ineens uit.


De scheiding, pesten, onzekerheid, verhuizingen. 

Nadat ik een tijdje heel veel hulp heb gekregen ging het beter. Ik klom uit mijn put en ging inzien dat ik mezelf mocht zijn. Dat ik het waard was om er te zijn en dat ik wat kon betekenen voor andere mensen. Dat had ik nodig. Praten met andere mensen, inzicht krijgen in wie ik was en waar ik goed in ben. Doordat ik hulp heb gekregen en dit ook accepteerde, ging het weer goed met me. 

 

Dat was ook wat ik wilde doen. En nog steeds wil doen. Kinderen en jongeren helpen die onzeker zijn. Zodat ze niet net als ik in een depressie terecht komen maar bouwen aan meer zelfvertrouwen en weerbaarheid, zodat ze sterk in hun schoenen staan voor de toekomst.

Ik gun elk kind een onbezorgde jeugd. Helaas is dit niet voor elk kind weggelegd. Je komt in je leven momenten tegen die moeilijk zijn, die niet leuk zijn of die heel veel van je vragen. Wanneer je dan stevig in je schoenen staat en veel zelfvertrouwen hebt, kun je die situaties aan. Je bent sterk genoeg om ermee om te gaan. Dat is belangrijk. Zodat je niet later als je denkt dat het heel goed met je gaat ineens instort, omdat je situaties uit je jeugd niet hebt verwerkt of te onzeker was om er met iemand over te praten. 

Hulp vragen is niet fout of erg. Je mag altijd om hulp vragen. Zeker als je merkt dat je er zelf niet uitkomt of dat je alleen iets niet aankunt. Al is het maar iemand die je een luisterend oor bied waardoor jij je hart kunt luchten. 

Ik heb altijd geleerd vanuit mijn geloof dat je andere mensen zo veel mogelijk kan en mag helpen als je dit in je hebt. Als kindercoach heb ik het in me om kinderen te helpen bouwen aan meer zelfvertrouwen. Zodat ze in zichzelf gaan geloven, hoop krijgen voor de toekomst en met liefde naar zichzelf kijken. Dat is de reden dat ik kindercoach ben. 

 Ik ben goed in een luisterend oor bieden en me inleven in de situatie van een ander. Ik ben goed in het maken van een plan en ga er dan helemaal voor om dit plan met een mooi doel tot een goed einde te brengen. Ik ben heel opgeruimd, soms iets te want dan kunnen ze hier in huis niets meer terugvinden. 

Ik ben moeder van 2 jongens en getrouwd met een vrachtwagenchauffeur. We hebben een hond en 2 katten en je kunt mij ’s nachts wakker maken voor een zak drop of een reep chocolade. Of iets waar chocolade in zit. 

Ik bak en kook graag, ik ben graag buiten in de natuur en het liefst met mijn fotocamera. 

Op een regenachtige dag kun je mij vinden met een boek of een warme deken die ik aan het haken ben. 

 

Wil je me nog beter leren kennen en kijken of ik iets voor je kan betekenen maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. 

bouwen aan meer zelfvertrouwen

Adres

Praktijk de Puzzel
Melis Stokelaan 17
3842 GK Harderwijk

kvk: 51315823

Telefoon

0623096873

Email

info@praktijkdepuzzel.nl

×

Powered by WhatsApp Chat

×