Over Petra 

Mijn eigen onzekerheid heeft ervoor gezorgd dat ik nu coach voor moeders en kinderen ben. 

Ik was 12 jaar. Klaar om van groep 8 naar de brugklas te gaan. Een hele spannende periode. De onzekerheid van al het nieuw maakte mij ook onzeker. Een nieuwe klas, een nieuwe school, nieuwe leraren, en misschien wel nieuwe vrienden. Welke kinderen kwamen er bij me in de klas. En zou pesten daar ook doorgaan. Allemaal dingen waar ik mee bezig was.

In de zomervakantie voordat de brugklas begon besloten mijn ouders te gaan scheiden.

Ik was al onzeker en dat werd toen niet beter. Ik wist niet meer waar ik hoorde, was het mijn schuld, deed ik het wel goed genoeg allemaal.

Na een jaar brugklas ging ik met mijn moeder en zusje verhuizen naar de andere kant van Nederland. Weer nieuwe situaties, spannende situaties en opnieuw beginnen. Nieuwe school, nieuwe klas, nieuwe vrienden. Zou het pesten hier dan stoppen. Zou ik nu een plek vinden waar ik mezelf kon zijn. Zou ik me nu niet meer onzeker hoeven voelen.

Ja gelukkig, het pesten ging over, ik kreeg nieuwe vriendinnen en ik voelde me minder onzeker. Ik werd gewaardeerd om wie ik was en voelde me goed. Ik maakte mijn middelbare school af, ging mijn vervolgopleiding SPW doen waar ik ook mijn diploma voor haalde.

Ik verhuisde naar het midden van Nederland, omdat ik daar inmiddels een vriend had en ik trok bij hem en zijn ouders in. Een grote stap maar ik kon dat aan. Dacht ik. Want al snel voelde ik me onzeker, had geen zin meer om uit bed te komen, wilde niet meer gaan werken, kreeg paniekaanvallen en raakte in een depressie.

Alles van de afgelopen jaren kwam er ineens uit.
De scheiding, pesten, onzekerheid, verhuizingen.

Nadat ik een tijdje heel veel hulp heb gekregen ging het beter. Ik klom uit mijn put en ging inzien dat ik mezelf mocht zijn. Dat ik het waard was om er te zijn en dat ik wat kon betekenen voor andere mensen. Dat had ik nodig. Praten met andere mensen, inzicht krijgen in wie ik was en waar ik goed in ben. Doordat ik hulp heb gekregen en dit ook accepteerde, ging het weer goed met me.

Hulp vragen is niet fout of erg. Je mag altijd om hulp vragen. Zeker als je merkt dat je er zelf niet uitkomt of dat je alleen iets niet aankunt. Al is het maar iemand die je een luisterend oor bied waardoor jij je hart kunt luchten.

Ik trouwde en werd moeder van 2 jongens. Ik ging werken en had veel ballen hoog te houden. Soms kwam dat onzeker gevoel weer naar boven. Doe ik het allemaal wel goed, ben ik wel een goeie moeder en ben ik wel goed genoeg.

Dit gevoel begon steeds meer de kop op te steken en zorgde ervoor dat ik niet lekker in mijn vel zat. Dat ik aan alles wat ik deed, begon te twijfelen en dit zorgde voor een enorm gevoel van stress.

Doordat ik veel deed per week in het gezin, het huishouden, mijn werk (ik had 2 banen) zorgde ik niet goed voor mezelf. Ik nam geen tijd om op te laden en ging alleen maar door en door. Totdat ik zoveel stress en spanning in mijn lijf had dat ik niet meer kon. Ik raakte overspannen.

 

Opnieuw tijd om hulp te vragen. En ook dit keer heeft die hulp mij erbovenop geholpen en heb ik enorm veel geleerd over mezelf. Over wie ik ben, wie ik mag zijn en dat ik goed ben zoals ik ben. En me niet onzeker hoef te voelen over wat ik doe en hoe andere mensen hiernaar kijken.

 Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik nu een goede coach ben voor ouders en kinderen om ze te helpen bouwen aan meer zelfvertrouwen en inzichten in zichzelf te geven die ervoor zorgen dat ze niet depressief of overspannen raken.

 

Wil je me nog beter leren kennen en kijken of ik iets voor jou of je zoon of dochter kan betekenen maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Adres

Coachpraktijk de Puzzel
Melis Stokelaan 17
3842 GK Harderwijk

 

Telefoon

0623096873

Email

info@praktijkdepuzzel.nl

 

© 2022 Coachpraktijk de Puzzel l  All Rights Reserved l  Algemene Voorwaarden l Privicy Verklaring l KVK Nummer: 51315823

×

Powered by WhatsApp Chat

×