Over mij

Wie ben ik

Mijn naam is Petra van Loo (1983) en ik ben trotse eigenaar van Praktijk de Puzzel. Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 jongens.

Vanuit mijn geloof heb ik geleerd dat je je naaste mag helpen waar je kan.
Mijn talent is het coachen van kinderen en jongeren omtrent hun emoties.
 

Op zoek naar het passende puzzelstukje

Ik ga samen met kinderen, jongeren en ouders op zoek naar het passende puzzelstukje,dat ervoor zorgt dat ze weer in zichzelf gaan geloven en op een positieve manier met emoties om kunnen gaan, zodat ze stralend mijn praktijk uit lopen.

Mijn opleidingen

Ik ben in 2015 begonnen met mijn praktijk nadat ik de opleiding voor kindercoach gevolgd had.
Na jaren in de kinderopvang en als gastouder te hebben gewerkt wilde ik iets anders gaan doen. Eerst deed ik een thuisstudie kinderpsychologie. Ik wilde kinderen nog beter leren begrijpen.
Toen kwam de opleiding kindercoach op mijn pad. Ik leerde hier heel veel over de ontwikkeling van kinderen en jongeren en op welke manier je ze als coach kunt helpen. Ik werd heel blij van deze opleiding omdat dit precies was wat ik wilde gaan doen. Kinderen helpen op mijn manier. Met de werkvormen die bij mij passen en waar ik heel veel kinderen en jongeren mee kan helpen om weer op een positieve manier naar hun kwaliteiten en zichzelf te kijken.

Wat doe ik.

Ik wilde graag kinderen helpen rondom emoties, omdat ik als geen ander weet hoe lastig die soms kunnen zijn om te uiten.
Als kind was ik best onzeker, het liefst was ik op mezelf. Veel vriendinnen had ik niet en toen ik 13 was gingen mijn ouders uit elkaar. De emoties die ik toen had liet ik niet zien, waardoor ik een paar jaar later in een depressie terecht kwam.
Toen leerde ik wie ik was en hoe ik emoties moest herkennen en vooral uiten.
Deze periode was heel heftig omdat ik eigenlijk toen pas leerde wie ik echt was.
Maar het heeft me ook sterker gemaakt en gebracht waar ik nu sta.

Ik weet nu zelf hoe ik met emoties om moet gaan en ik voel aan wanneer het teveel wordt. Daardoor kan ik anderen weer helpen om mijn kennis over te brengen en kinderen en jongeren te helpen bij het voelen van emoties. Want emoties zijn geen vervelende dingen die je in de weg staan. Emoties zijn een soort richtingaanwijzers die laten zien hoe je je voelt en hoe je daarmee om mag gaan.
 
Als ik terugkijk had ik graag een coach gehad in mijn jeugd en dat is de reden dat ik er nu wil zijn voor de kinderen en jongeren van nu. Een luisterend oor en iemand die helpt met al die hevige emoties.

 
Ook help ik graag ouders omdat ik als moeder zelf weet hoe ingewikkeld en lastig het soms kan zijn om je kind te helpen rondom zijn emoties.

Mijn missie is om samen het passende puzzelstukje te vinden vanuit geloof, hoop en liefde, om de puzzel op te lossen.

 

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen