Over Petra 

Mijn eigen onzekerheid en hooggevoeligheid heeft ervoor gezorgd dat ik nu coach voor ouders en kinderen ben. 

Ik was vroeger dat verlegen, teruggetrokken en stille meisje. Ik keek graag de kat uit de boom, trad niet op de voorgrond en als ik een vraag van de leerkracht kreeg dan ging ik zweten, voelde ik me heel zenuwachtig en was bang om het verkeerde antwoord te geven. 

Na een dag school speelde ik soms met mijn vriendinnen, maar het liefst ging ik op mijn kamer zitten. Alleen. Waar niemand me zag. Daar kwamen dan vaak de tranen. Ik voelde me onzeker. Vroeg me altijd af wat een ander van mij vond en kon niet goed tegen drukte.

In de zomervakantie naar de brugklas besloten mijn ouders te gaan scheiden.

De overgang van de basisschool naar de brugklas was een heftige overgang. Omdat ik al onzeker was voelde ik me helemaal niet op mijn gemak in de nieuwe klas en op de nieuwe school. Ook de scheiding van mijn ouders hielp niet mee. Ik wist niet meer goed waar ik hoorde, wie ik was en wat ik allemaal voelde. 

 

coach

Angst, onzekerheid, teleurstelling, veel prikkels van de nieuwe situatie. Ik werd nog stiller en zat veel op mijn slaapkamer na schooltijd. Om huiswerk te maken, maar vooral om te huilen. Ik zat totaal niet lekker in mijn vel. 

Na een jaar brugklas ging ik met mijn moeder en zusje verhuizen naar de andere kant van Nederland. Weer nieuwe situaties, spannende situaties en opnieuw beginnen. Nieuwe school, nieuwe klas, nieuwe vrienden. Weer nieuwe prikkels. Zou ik nu een plek vinden waar ik mezelf kon zijn. Zou ik me nu niet meer onzeker hoeven voelen.

Ik kreeg nieuwe vriendinnen en ik voelde me minder onzeker. Ik werd gewaardeerd om wie ik was en voelde me goed. Ik maakte mijn middelbare school af, ging mijn vervolgopleiding SPW doen waar ik ook mijn diploma voor haalde.

Ik verhuisde naar het midden van Nederland, omdat ik daar inmiddels een vriend had en ik trok bij hem en zijn ouders in. Een grote stap maar ik kon dat aan. Dacht ik. Want al snel voelde ik me weer onzeker, had geen zin meer om uit bed te komen, wilde niet meer gaan werken, kreeg paniekaanvallen en raakte in een depressie.

Alles van de afgelopen jaren kwam er ineens uit.
De scheiding, pesten, onzekerheid, hooggevoelig en verhuizingen.

Nadat ik een tijdje heel veel hulp heb gekregen ging het beter. Ik klom uit mijn put en kwam tot de ontdekking dat al die prikkels en onzekerheid te maken hadden met hooggevoelig zijn. Ik ging inzien dat ik mezelf mocht zijn. Dat ik het waard was om er te zijn en dat ik wat kon betekenen voor andere mensen. Dat hooggevoelig zijn helemaal niet erg is en dat je dat mag zien als een mooi talent.  Dat had ik nodig. Praten met andere mensen, inzicht krijgen in wie ik was en waar ik goed in ben. Doordat ik hulp heb gekregen en dit ook accepteerde, ging het weer goed met me.

Hulp vragen is niet fout of erg. Je mag altijd om hulp vragen. Zeker als je merkt dat je er zelf niet uitkomt of dat je alleen iets niet aankunt. Al is het maar iemand die je een luisterend oor bied waardoor jij je hart kunt luchten.

Ik trouwde en werd moeder van 2 jongens. Ik ging werken en had veel ballen hoog te houden. Soms kwam dat onzeker gevoel weer naar boven. Doe ik het allemaal wel goed, ben ik wel een goeie moeder en ben ik wel goed genoeg.

Dit gevoel begon steeds meer de kop op te steken en zorgde ervoor dat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik was heel moe, snel overprikkeld, zei overal ja op en deed heel veel voor andere mensen.  Ik begon aan alles wat ik deed, te twijfelen en dit zorgde voor een enorm gevoel van stress.

Doordat ik veel deed per week in het gezin, het huishouden, mijn werk (ik had 2 banen) zorgde ik niet goed voor mezelf. Ik nam geen tijd om op te laden en ging alleen maar door en door. Totdat ik zoveel stress en spanning in mijn lijf had dat ik niet meer kon. Ik raakte overspannen.

 

Opnieuw tijd om hulp te vragen. En ook dit keer heeft die hulp mij erbovenop geholpen en heb ik enorm veel geleerd over mezelf. Over wie ik ben, wie ik mag zijn en dat ik goed ben zoals ik ben. En me niet onzeker hoef te voelen over wat ik doe en hoe andere mensen hiernaar kijken.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik nu een goede coach ben voor ouders en kinderen om ze te helpen bouwen aan meer zelfvertrouwen en inzichten in zichzelf te geven. Over hoe hooggevoeligheid werkt en hoe je als hoogsensitief persoon goed voor jezelf kunt en mag zorgen. 

 

Wil je me nog beter leren kennen en kijken of ik iets voor jou of jouw gezin kan betekenen maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Adres

Coachpraktijk de Puzzel
Melis Stokelaan 17
3842 GK Harderwijk

 

Telefoon

0623096873

Email

info@praktijkdepuzzel.nl

 

© 2022 Coachpraktijk de Puzzel l  All Rights Reserved l  Algemene Voorwaarden l Privicy Verklaring l KVK Nummer: 51315823

×