Je hebt een afspraak met een vriendin om samen de stad in te gaan.

Wanneer je ’s morgens je bed uit komt, voel je al dat dit niet je beste dag is.
Je lijf werkt niet mee, je spieren doen pijn en je hoofd zit nu al vol.
En dan moet de dag eigenlijk nog beginnen.

Maar oké, je gaat aan de slag met de dingen die je vandaag wilt doen en werkt je to do list af. Boodschappen doen, het huishouden bijwerken, administratie wegwerken en nog wat telefoontjes doen.

Tijdens de lunch merk je dat je lijf niet meer wil. Je valt bijna in slaap, hebt enorme hoofdpijn en geen energie meer.

Maar die afspraak met je vriendin staat nog. Over een uur zou je elkaar in de stad treffen.

Wat ga je doen?
Voor jezelf kiezen en die afspraak met je vriendin verzetten naar een andere dag?
Of ga je toch naar de stad met als gevolg dat je helemaal overprikkeld, chagrijnig, enorm moe en met een pijnlijk lijf thuis komt?

Ik koos vaak voor het laatste. Want een uur voordat je een afspraak hebt kun je toch niet meer afbellen. En als ik niet zou gaan zou ik me enorm schuldig voelen. Wat zal je vriendin wel niet denken als je een uur van tevoren nog afbelt.
Allemaal niet helpende gedachten die ervoor zorgen dat jij niet voor jezelf kiest, maar doet wat je al hebt afgesproken.

Tegenwoordig pak ik het anders aan.
Wanneer ik ’s morgens wakker word en ik voel me zo dan ga ik bij mezelf na wat ik belangrijker vind. Moeten die boodschappen en dat huishouden echt vandaag gedaan worden of kan dat ook morgen. Wanneer het morgen kan doe ik ’s morgens heel rustig aan zodat ik ’s middags kan genieten met mijn vriendin in de stad.

Moet dat huishouden wel echt gedaan en zijn de kasten zo leeg dat ik boodschappen moet doen dan kies ik ervoor om ’s morgens mijn vriendin al een berichtje te doen met de vraag of we ook een andere dag kunnen afspreken.

Ik kies dus in beide gevallen voor mezelf. En inmiddels weten mijn vriendinnen allemaal dat ik op de dag zelf nog kan afzeggen omdat het niet gaat. Dan is het aan hun om dat te begrijpen of niet.

Neem van mij aan. Kiezen voor jezelf is het allerbeste. En wanneer de mensen in je omgeving dat niet snappen is dat niet jouw probleem. (en ja dat is een lastige uitspraak, waar ik binnenkort nog een post over ga schrijven :-))

Kies jij voor jezelf of ga je toch naar je afspraak?

Vind jij het moeilijk om voor jezelf te kiezen en wil je hier over doorpraten.
Maak dan een afspraak voor een gratis sessie en ik kijk graag met je mee.
Dat kan door het contactformulier op mijn website in te vullen.

×