De wekker ging vanmorgen en ik voelde het al. Het leek net of ik nog maar net op bed lag en een uurtje geslapen had toen die wekker ging. Ik had erg weinig energie.

Ik verzamelde heel veel moed om eruit te komen. Want blijven liggen was geen optie. Kids moeten naar school, werkdag voor de deur en een agenda vol met dingen die gedaan moeten worden.

Na het ochtendritueel van naar school gaan pak ik een kop thee en plof op de bank. Het lijkt wel of ik nu nog minder energie heb.

En terwijl ik met mijn kop thee op de bank zit bedenk ik hoe het komt dat ik zo weinig energie heb.

Gisteren een drukke dag gehad met oppaskindjes. Komt het daar van? Nee eigenlijk niet. Want het was een fijne dag en ik ben daar nu niet meer moe van.

Maar hoe komt het dan? Tja goeie vraag. Ik kom er niet achter. En terwijl ik mijn agenda erbij pak om te kijken wat ik vandaag allemaal moet doen zakt de moed me nog verder in de schoenen. Want er staat een volle dag op het programma met vooral dingen die ik van mezelf moet doen.

Werken in de praktijk, huishoudelijke taken, wat telefoontjes die ik moet doen.

Ik besluit het anders te doen.

Ik klap mijn agenda dicht, drink mij thee op en denk bij mezelf, zoek het lekker uit met je planning. Hier heb ik helemaal geen zin in.

Dus ik trek mijn schoenen en mijn jas aan, spring in de auto en rijd naar het bos. Om daar heerlijk alleen te lopen. Geen mensen om me heen, alleen maar vogels zien en horen.

Daar loop ik alleen met mijn volle hoofd. En die vervelende stemmetjes die roepen dat ik niet in het bos moet gaan lopen als ik nog zoveel werk te doen heb. De stemmetjes die me onzeker maken omdat ik voor mezelf kies en niet voor mijn planning.

Gek word ik van die lui die zich altijd met mij bemoeien. Maar na 10 minuten geven ze het op en komt mijn hoofd tot rust.

En hoewel het lichamelijk best wat energie kost om 40 minuten te lopen zorgt het toch voor nieuwe energie. Het heeft ervoor gezorgd dat mijn hoofd leeg is. Dat alle prikkels die me energie kosten weg zijn en dat ik weer met een schone lei kan beginnen.

Met een leeg hoofd en een bak nieuwe energie rijd ik naar huis. Pak nog een keer mijn agenda erbij en begin gewoon bovenaan mijn lijstje met taken. Sommige streep ik al weg. Die kunnen ook op een later moment. Sommige wil ik vandaag wel echt gedaan hebben.

Ik koos vanmorgen voor mezelf.

Omdat ik merkte dat ik last had van overprikkeling. En dat werd vooral veroorzaakt door mijn volle hoofd. Door alle gedachten die daar rond gingen en toen ik zag wat ik allemaal nog moest van mezelf besloot ik het vandaag eens helemaal anders te doen.

En ik kan je vertellen, dat voelde erg goed.

Wat ik met dit verhaal wil vertellen is dat we vaak de lat voor onszelf veel te hoog leggen. We moeten van alles en tijd nemen om op te laden is al snel teveel. Maar uiteindelijk win je er alleen maar mee wanneer je dus eerst voor jezelf kiest. Wanneer je ervoor kiest om op te laden en daarna aan je werk te gaan.

Ik had ook niet naar het bos kunnen gaan en alles wat op mijn planning stond kunnen gaan doen. Maar daar werd ik niet gelukkiger en beter van. Want het kost me energie om eraan te beginnen en die energie had ik al niet veel. Dan zou ik vanmiddag helemaal total loss op de bank liggen wanneer de jongens thuis uit school komen.

Nu heb ik eerst nieuwe energie verzameld en heb ik nu nog genoeg energie over voor vanmiddag.

Kies eens wat vaker voor jezelf. Dat geeft energie.

Ga eerst zorgen dat je potje energie gevuld is tot de rand en ga daarna de dingen doen die je moet doen. En vraag jezelf ook af of je het echt vandaag moet doen, of dat het ook een andere keer kan. Want vaak moeten we heel veel, maar kan het ook best op een ander moment, of door iemand anders gedaan worden.

Vind jij het lastig om voor jezelf te kiezen. Dat kan ik me goed voorstellen. Want het klinkt nu alsof ik dat heel makkelijk doe, maar dat is niet waar. Ik had daar heel veel moeite mee, en soms nog wel eens.

Wil jij jezelf op 1 zetten en eerst aan jezelf denken voordat je alle taken uit je agenda gaat afwerken. Maar weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen of hoe je je werk kunt laten wachten tot jij eraan toe bent?

Stuur me dan een bericht. Ik kijk graag met je mee hoe jij ervoor kunt zorgen dat je genoeg energie hebt om alles te doen en hoe jij voor jezelf kunt kiezen en eerst kunt opladen.

Klik hier om een berichtje te sturen en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor een gratis en vrijblijvend coachgesprek.

×