Vannacht werd ik wakker van een hoop lawaai. Takken en bladeren die tegen het raam waaide. Regen wat op het dak kletterde. Kortom onstuimig weer of flinke storm.
Ik kroop nog wat dieper onder mijn dekbed om uiteindelijk toch weer in slaap te vallen.

De afgelopen weken waren hier ook nogal onstuimig. Ik ben 2 dagen als gastouder gaan werken. Superleuk om te doen. Maar wel weer even wennen. Een ander ritme in de week. 2 volle dagen kindjes over de vloer. Dus even omschakelen.

De praktijk is prima te combineren met de opvang. Alleen moest ik daar even een nieuwe balans in vinden. En de veranderingen een plekje geven.

Daarnaast hadden we 2 zieke katten waar extra zorg naartoe ging. Helaas hebben we ze uiteindelijk allebei moeten laten inslapen. Dat was niet fijn en zorgde voor de nodige emoties.

Kortom, een aantal dingen die veranderde en de nodige emoties met zich mee bracht. En dat werd me allemaal een beetje te veel.

Het liefst kroop ik elke dag diep weg onder mijn dekbed. Om de storm voorbij te laten gaan en er weer onder vandaan te komen als het rustig was.

Want dat is wat ik meestal doe wanneer dingen anders gaan dan ik gewend ben. Mezelf verstoppen. Het liefst ben ik dan zo veel mogelijk alleen. En doe ik alleen de dingen die echt moeten.

Zichtbaar zijn op mijn social media is dan echt niet iets noodzakelijks. En ik verstop me dan.

Nu is de storm weer een beetje gaan liggen. Ik ben gewend aan mijn “nieuwe” werkweek. De emoties hebben een plekje gekregen. Het is weer tijd om onder mijn dekbed vandaan te komen en mezelf weer te laten zien.

Misschien doe jij dit ook wel als hooggevoelige moeder. Jezelf verstoppen wanneer er storm in je gezin raast. Het liefst ben je dan alleen. Wil je niet met andere mensen praten. Wil je het zelf oplossen. En zorgen dat die storm snel gaat liggen.

Zien dat jouw zoon of dochter niet lekker in zijn of haar vel zit omdat het met tegenzin naar school gaat. Of omdat het bijna elke dag boos en gefrustreerd thuis komt kan zorgen voor een flinke storm in huis.

Je zoon of dochter die bang is om fouten te maken, de lat erg hoog legt voor zichzelf en alles perfect wil doen. Of misschien ben jij het wel zelf die bang is om fouten te maken, de lat erg hoog legt en alles perfect wilt doen. Nog zo’n storm wat voor veel onrust in het gezin kan zorgen.

Gezinsleden die elkaar niet begrijpen. Irritaties en frustraties onderling. Overprikkeling. Heftige emoties. Allemaal situaties en struggles die voor storm in het gezin kunnen zorgen.

Nu was bij mij na een paar weken de storm gelukkig weer gaan liggen. Maar dit is niet in elke situatie het geval. Een storm kan soms heel lang doorrazen. En voor de nodige schade zorgen.

Het heeft mij geholpen om ondanks dat ik het liefst onder mijn dekbed bleef liggen toch met mensen in gesprek te gaan. Over mijn emoties, maar ook over de veranderingen in mijn werkweek. Door te benoemen wat me bezig hield en te kijken hoe ik hierin rust kon vinden voor mezelf wat de storm snel voorbij. Vriendinnen die een luisterend oor boden. Mijn gezinsleden met wie ik de emoties kon delen.

Wanneer en bij jullie in het gezin een storm opkomt en jij je het liefst verstopt is het ook altijd goed om met iemand te praten. Iemand die jou een luisterend oor geeft. Iemand die met je meedenkt en kijkt hoe je de storm aanpakt en zorgt dat het snel minder wordt. Zodat de schade beperkt blijft.

Heb jij zo’n storm in je gezin en wil je hiermee aan de slag? Heb jij een luisterend oor nodig en iemand die met je meekijkt?
Stuur mij dan een berichtje. Ik bied graag een luisterend oor en we kijken we samen hoe ik jou kan helpen.

×