Elke keer was het hetzelfde gezeur. Kriebels in de kleding.

Ik kocht een nieuwe trui of broek voor mijn zoon en nadat hij hem 1 × aan gedaan had, lag hij in de kast en wilde hij hem niet meer aan.

Het label in zijn nek kriebelde de hele tijd in zijn nek. Dat was de rede waarom hij hem niet meer aan wilde doen.

Smorgens voordat hij naar school ging, moesten zijn schoenen 3 × opnieuw aan, want zijn sokken zaten niet lekker. Schoen uit, sok goed, schoen weer aan. Na 5 minuten hetzelfde verhaal met zijn andere voet en daarna vaak nog een keer allebei. Want als zijn sok niet goed zat dan had hij daar de hele dag last van en voelde hij dat ook de hele dag waardoor hij zich moeilijk kon concentreren op school.

Kinderen die hooggevoelig zijn kunnen snel last hebben van hun kleding. En wanneer ze dat voelen kunnen ze dat gevoel niet even uitschakelen. Totdat het label uit die trui is of totdat die sok goed zit en het naadje niet op hun tenen drukt voelen ze dit de hele dag.

Met alle gevolgen van dien. Slecht kunnen concentreren op school. Bij thuiskomst ineens heel erg boos worden wat dan uit het niks lijkt te komen. Totaal overprikkeld zijn.

Ik knip tegenwoordig gelijk de labels uit alle kleding.

Wanneer jouw kind dus aangeeft dat het last heeft van zijn of haar kleding dan mag je dit serieus nemen en kijken wat je eraan kunt doen.

Ik knip tegenwoordig altijd de labels uit alle shirts en truien. Ik let erop dat ik sokken koop die voor mijn zoon goed zijn en wanneer hij er toch nog iets over zegt, neem ik dit gelijk serieus en help ik hem ervan af.

Want ik heb liever dat ik ’s morgens 2 × zijn schoenen opnieuw aan moet trekken of een label uit zijn trui moet knippen dan dat ik ’s middags een totaal overprikkeld kind thuis krijg en ik niet weet wat hier de oorzaak van is.

Herken jij die kriebels in kleding bij jouw kind? En wil je weten of jouw kind misschien hooggevoelig is? Doe dan de test is mijn kind hooggevoelig en binnen een paar minuten vallen er misschien wel een heleboel puzzelstukjes op zijn plaats.

Klik hier om de test te downloaden.

Is jouw zoon of dochter hooggevoelig en wil je tips en advies over hoe jij hier op een positieve manier mee om kunt gaan? Dan mag je altijd contact opnemen voor een gratis coachgesprek waarin ik met jullie meekijk waar je tegenaan loopt.

×